:: El meu quadripunt ::

Doncs si, la meva fita de l'estiu, i n'estic ben orgullós, és haver descobert un nou quadripunt, que sens dubte serà motiu de gaubança i joia per a tot bon membre de la Fundació Geopolítica de diumenge al matí™. El quadripunt en qüestió, hores d'ara, ja és ben arxivat i documentat a les millors bases de dades de quadripunts del món, cosa que aferma i destaca el merescut prestigi internacional de la nostra Fundació (he signat la descoberta del quadripunt a nom de la Fundació..., que després cap membre de la Fundació vagi dient que em vull posar medalles jo tot sol...)

Potser algun lector no-membre de la Fundació es preguntarà què és un quadripunt. Podria ser, ja que la tasca divulgativa de la Fundació Geopolítica de diumenge al matí™ malauradament encara no arriba al gran públic. Però aquesta situació canviarà radicalment quan el Ministeri de Cultura ens faci efectiva l'ajuda monetària que ens ha promès, moment en que endagarem una agressiva i original campanya de promoció i popularització de la nostra Fundació, campanya que encara no podem desvetllar, el factor sorpresa és bàsic... A tall d'avançament, podem dir que inclourà el sorteig d'unes fantàstiques samarretes amb el nostre logotip, que és una bola del món... També disposarem per fi d'una web a internet com déu mana, amb domini propi i musiqueta, la cinquena simfonia de Beethoven, més concretament (per cert, es busca webmaster amb nocions d'html, que sigui creatiu i que vulgui prosperar, enviar sol·licitud al nostre correu electrònic provisional)...

Bé, anem al gra... Doncs un quadripunt és el punt d'encontre entre quatre entitats geopolítiques, així de senzill. Quatre ratlles frontereres es troben en un punt, el quadripunt.
No hi ha cap quadripunt clar entre entitats majors (països, vaja)... Per exemple, el quadripunt que forma la confluència de les fronteres de Botswana, Namíbia, Zàmbia i Zimbawe està sota sospita perquè aquests països tenen contínues disputes frontereres que afecten la legitimitat del susdit quadripunt. El quadripunt entre Irak, Kuwait, Arabia Saudita i una pactada i dubtosa "Zona Neutral" enmig del desert tampoc compta... Els quadripunts internacionals formats a base d'enclaus, exclaus, pene-enclaus o quasi-exclaus constitueixen, naturalment, una categoria inferior a part...

En canvi, si que hi ha quadripunts formats per entitats menors:
Estats --entre quatre estats dels Estats Units, per exemple--, regions, províncies, comarques, districtes, comtats, municipis, etc. Quan menors són aquestes entitats entre quadripunts, menys valuós és el quadripunt en qüestió.

No us preocupeu si no acabeu d'entendre d'entrada el concepte quadripunt, tot a la vida demana un cert aprenentatge, recordeu que a la Fundació Geopolítica de diumenge al matí™ estem al vostre servei per a qualsevol dubte que ens volgueu consultar a través del nostre correu electrònic provisional. Naturalment, si ens envieu un missatge participeu automàticament als sortejos periòdics de fantàstiques samarretes amb el nostre logotip, que és una bola del món.

En fi, no ens desviem del tema, us presento gràficament el quadripunt descobert per mi i de passada el terme quadripunt quedarà del tot aclarit per a qui encara, a aquestes alçades, no l'hagi entès. Abans, però, que no m'oblidés de definir el quadripunt:

-------------------------------------------------------------------------------------------

QUADRIPUNT dels següents departaments francesos: l'Alt Rin, els Vosges, l'Alta Saona i el Territori de Belfort.

(Nota per a despistats: els departaments a França són entitats equivalents a les províncies a Espanya)

Aquest quadripunt té l'interès afegit de ser TRIPUNT de les següents regions franceses: Alsàcia, Lorena i Franc Comtat.

Aquest quadripunt té l'interès afegit de ser ANTIC TRIPUNT dels següents països: França, Alemanya i Suïssa.

-------------------------------------------------------------------------------------------

No està gens malament ,eh? És un quadripunt amb caràcter, història i entitat...

I ara si, sense més dilació, passem a les proves cartogràfiques definitives que legitimen la meva interessant descoberta:

Mapa 1: Podeu veure clarament les carreteres serpentejants en aquesta contrada muntanyosa. Les línies puntejades i ressaltades en groc són les fronteres entre els quatre departaments esmentats (al Nord els Vosges, a l'Est l'Alt Rin, al Sud el Territori de Belfort i a l'Oest l'Alta Saona). Aquestes fronteres departamentals insinuen la seva confluència en quadripunt, tot i que no es pot percebre clarament...

Mapa 2: Si ens apropem, i ens centrem en aquesta confluència fronterera, tenim el plaer d'observar, efectivament, un bell i diàfan quadripunt.

Mapa 3: Ens apropem més, amics meus, i vet aqui el quadripunt en tot el seu esplendor, sense oferir cap mena de dubte de la seva naturalesa intrínseca de quadripunt. Quina alegria! I aquest graciós sortint que configuren les fronteres del departament de l'Alt Rin (el de la dreta) per poder assolir els altres límits i crear
aquest quadripunt de geografia bellíssima! Una pura meravella!

Foto 1: Els voltants del cim del Ballon d'Alsace (1247m.), on es troba físicament el quadripunt. Imatge presa després de la meva descoberta. Observeu detingudament la filera de cotxes aparcats a la carretera. Són visitants --alguns arribats de molt lluny-- que, informats de l'existència del nou quadripunt, van a veure'l, a fer-ne fotos, a cercar algun rastre de fita fronterera, que segur que n'hi deu haver, tenint en compte l'antiguitat i categoria geopolítica de quadripunt.

Com acostuma a fer en aquests casos, la Fundació Geopolítica de diumenge al matí™ està organitzant una expedició oficial i científica per visitar el quadripunt i localitzar-lo exactament sobre el terreny amb la més alta tecnologia GPS i amb la col·laboració de funcionaris i tècnics dels termes municipals i dels departaments implicats, que es van posar ràpidament en contacte amb nosaltres en conèixer l'existència d'un quadripunt a la seva zona. Per cert, a tres d'ells els ha tocat una fantàstica samarreta gentilesa de la Fundació Geopolítica de diumenge al matí™, i amb orgull llueixen la nostra bola del món per les belles terres d'Alsàcia, Lorena i el Franc Comtat...

Els quadripunts fan germanor! Inclús es va parlar d'erigir un petit monument al lloc exacte del quadripunt, assumpte del qual s'encarregarà més endavant la nostra Fundació, comptant amb una dotació econòmica a càrrec dels ajuntaments, prefectures departamentals i consells regionals afectats (escultors moderns que vulguin col·laborar en el projecte --els d'estil Subirachs abstenir-se-- que ens enviï sol·licitud al nostre correu electrònic provisional)

La nota discordant, com sempre passa en aquests casos, la donen persones que, per sistema, no volen assumir la descoberta de nous quadripunts i posen en dubte la seva legitimitat (serà enveja perquè no els descobreixen mai ells? No afirmo res, només llenço la pregunta a l'aire...) El sempitern sector integrista del BoundaryPoint posa en dubte inútilment la validesa cartogràfica d'aquests mapes que heu vist més amunt, basats, d'altra banda, en la tecnologia puntera i inqüestionable de la casa Tele Atlas, que, sigui dit de passada, esponsoritza la nostra Fundació. Amb gent així el món no avançaria mai, diantre!

Expedició al nou quadripunt

Dies 21 i 22 de Setembre.
En pricipi en vehicle propi (si s'apunta molta gent i us ve de gust, hi podriem anar en autocar).

Dia 21 a les 9h.: En direcció a França, ens aturarem i ens trobarem davant de l'Ajuntament del municipi de Llívia, a la Cerdanya, clàssic i nostrat enclau internacional de categoria A. Esmorzar frugal, repartiment de samarretes amb el nostre logotip, que és una bola del món, i marxa a peu de constatació i obsevació acurada de les fites frontereres de Llívia.

Dia 21 a les 13h.: Ja que ens trobarem a la Cerdanya, farem una excursió al cim de de la Portella Blanca (2517 m.) que és tripunt internacional d'Espanya, França i Andorra. Comprovarem el bon estat de conservació de la fita que marca el tripunt i dinarem a base de bocates (excursió no apta per a diabètics).

Dia 21 a les 18 h.: Visita a l'interessant i fronterera vila d'El Pertús i recorregut pels seus carrers capriciosament dividits per la frontera franco-espanyola. Cafè i inspecció ocular de les fites frontereres urbanes.

Dia 21 a les 23 h.: Arribada al nostre hotel i pernoctació.

Dia 22 a les 10 h.: Recerca i ubicació exacta del nou quadripunt amb la col·laboració de les autoritats locals. Col·locació solemne d'una fita fronterera (si no n'hi ha cap marcant el quadripunt..., i si n'hi ha alguna, la posarem al costat de la que hi hagi), fita proporcionada per la nostra Fundació (d'alumini anticorrosiu, amb el nostre logotip, la bola del món).

Dia 22 a la 1h.: Dinar de germanor amb les autoritats locals, repartiment de samarretes, i tornada cap a Barcelona.

Els interessats en participar a l'expedició al quadripunt que ens enviïn un missatge al nostre correu electrònic provisional. Places limitades!

(Nota: l'expedició està subvencionada íntegrament pel Departament de Benestar Social de la Generalitat)

  
 
quadernet@yahoo.com
En línia fa 8016 dies
Darrera actualització: 28/1/06 13:38
status
no estàs registrat ... per posar comentaris o històries registra't
menu


maig 2024
dg.dl.dt.dc.dj.dv.ds.
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
gener

recent
Weblogs de l'Escola Quadernet *Actualització
2006* Paperet" %> Belgolb" %> La Vista" %> *Actualització,...
by chaland (28/1/06 13:30)
Sóc un copión
by Dhammayazika (1/6/05 21:33)
...Ooohh triaaangolo mio!! Homenatge cantat
a l'amic Chaland
by Dhammayazika (29/5/05 20:43)
Encara que no ho sembli,
estàn fetes... el 1915!! Taller Tiflis
by Dhammayazika (27/5/05 18:31)
Lirineu Nome: Lirineu Andrade
Idade: 20 Principal oucupação: Pensar Oucupação secundária: Viver e conhecer gente...
by Dhammayazika (19/5/05 9:31)
Bando de velhas pelancudas
by Dhammayazika (18/5/05 18:33)


Weblogs inspiradors

I like
salms
cromets
combray
paperet
zootoon
quaderns
minid.net
qüestionem
escolar.net
perogrullo
goldenlady
pointblog.com
weblog context
beautiful stuff
notes al marge
papel continuo
diario de un feo
bighappyfunhouse
blogando pessoa
la petite claudine
la grande corniche
¿qué pasa, follador?
sexo para extranjeros
les paraules i els dies
bits des d'un racó de la xarxa
imatge astronòmica del dia

quadernet és membre de:

BoundaryPoint
BoundaryPoint is an international open discussion list for "pointers and bounders"...individuals who are interested in finding, researching, photographing and discussing geopolitical boundary points

The Degree Confluence Project
The goal of the project is to visit each of the latitude and longitude integer degree intersections in the world, and to take pictures at each location

El Refugio
Una comunidad abierta para hablar sobre libros, compartir experiencias literarias y escribir

Pepitolista
La pepitolista es una comunidad de pixeleros locos con ganas de nosabemosqué

La Palutilla
La Palutilla está más allá de la esfera celeste, se encuentra en un mundo suprasensible y contiene en sí mismo las entidades matemáticas y las figuras geométricas perfectas








per fer ping


RSS Feed

Made with Antville

impulsat per
Helma Object Publisher